کیک ولز ( به انگلیسی : Welsh cake ) کیک سنتی در ولز بریتانیا است. در اواخر قرن نوزدهم با افزودن روغن، شکر و میوه خشک به آن خیلی محبوب شده است. این کیک به عنوان شیرینی گیاهی در ولز شناخته می شود، زیرا آنها را به طور سنتی با گیاه (ولش: maen or planc) به شکل کلوچه و دایره ای می پزند.
کیک ولز با شکر کاستور گرم یا سرد میل می شود. بعضی اوقات آن را با مربا سرو می کنند.
درست کردن کیک ولز
جدول ارزش غذایی کیک ولز
138 کیلو کالری
چربی اشباع 1 گرم
20 گرم کربوهیدرات
9 گرم قند
فیبر 9 گرم
پروتئین 2 گرم
نمک 13 گرم
مواد لازم برای تهیه کیک ولز
- 225 گرم آرد ساده
- 85 گرم شکر قنادی
- 1/2 قاشق چایخوری ادویه شیرینی
- 1/2 قاشق چایخوری بکینگ پودر
- 50 گرم کره
- 50 گرم روغن حیوانی
- 50 گرم توت
- 1 عدد تخم مرغ
- کمی شیر
روش پختن کیک ولز
آرد، شکر، ادویه شیرینی، بکینگ پودر و نمک را در یک کاسه ترکیب کنید.
سپس با دست کره و روغن حیوانی را مخلوط کنید تا نرم شود. تخم مرغ را به مخلوط اضافه کنید تا زمانی که خمیر نرم شود. شیر را بریزید و هم بزنید تا یکدست شود.
خمیر را روی یک سطح کار به ضخامت انگشت کوچک خود پهن کنید.
با استفاده از یک کاتر برش های 6 سانتیمتری بزنید.
یک ظرف تخت را با روغن حیوانی چرب کنید. روی حرارت متوسط قرار دهید. کیک های ویلز را به مدت 3 دقیقه سرخ کنید تا دو طرفش طلایی شود. این کیک با کره و مربا خوشمزه است و به مدت یک هفته در جای خنک قابل نگهداری است.
نکته: در این کیک می توانید میوه خشک یا کشمش هم بریزید.